Koffie panna cotta met koffiegelei en chocola
Gek op koffie en desserts? Dan is deze koffie panna cotta met chocolade helemaal aan jou besteed.
Aan de slag
Week ⅓ van blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Bereid met de koffiebonen 250 ml koffie (per 4 personen). Doe ⅘ van de koffie en de helft van de suiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en roer door het koffiemengsel. Verdeel over de ramekins. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verwarm de slagroom met de melk, de rest van de koffie en de rest van de suiker in een pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Let op: het mengsel mag heet worden, maar niet koken. Zet het vuur uit.
Week ondertussen de rest van de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en roer door het warme roommengsel. Voeg het vanille-extract en het zout toe en roer door.
Neem de ramekins uit de koelkast en verdeel het roommengsel erover. Laat afgedekt nog minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Neem de ramekins uit de koelkast, houd even in een bakje warm water en stort elke panna cotta op een bordje. Verdeel de mokkaboontjes erover. Schaaf de chocolade erover.
Koffie panna cotta met koffiegelei en chocola
Gek op koffie en desserts? Dan is deze koffie panna cotta met chocolade helemaal aan jou besteed.
nagerecht
null personen
460 kcal
15 min. bereiden
360 min. wachten
Aan de slag
Week ⅓ van blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Bereid met de koffiebonen 250 ml koffie (per 4 personen). Doe ⅘ van de koffie en de helft van de suiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en roer door het koffiemengsel. Verdeel over de ramekins. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.
Verwarm de slagroom met de melk, de rest van de koffie en de rest van de suiker in een pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Let op: het mengsel mag heet worden, maar niet koken. Zet het vuur uit.
Week ondertussen de rest van de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en roer door het warme roommengsel. Voeg het vanille-extract en het zout toe en roer door.
Neem de ramekins uit de koelkast en verdeel het roommengsel erover. Laat afgedekt nog minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Neem de ramekins uit de koelkast, houd even in een bakje warm water en stort elke panna cotta op een bordje. Verdeel de mokkaboontjes erover. Schaaf de chocolade erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 blaadjes gelatine
15 g Perla Superiore Origins Sumatra koffiebonen
100 g kristalsuiker
300 ml verse slagroom
175 ml volle melk
2 tl vanille-extract
¼ snufje zout
40 g mokkaboontjes
15 g extra pure chocolade 70%
Dit heb je nodig
ramekins (Ø 11 cm, AH Spaaractie)