Koffie panna cotta met koffiegelei en chocola
bewaar
bewaar

Koffie panna cotta met koffiegelei en chocola

Gek op koffie en desserts? Dan is deze koffie panna cotta met chocolade helemaal aan jou besteed.

15 min. bereiden / 6 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Week ⅓ van blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Bereid met de koffiebonen 250 ml koffie (per 4 personen). Doe ⅘ van de koffie en de helft van de suiker in een kom en roer tot de suiker is opgelost. Knijp de gelatine uit en roer door het koffiemengsel. Verdeel over de ramekins. Zet minimaal 2 uur afgedekt in de koelkast.

Verwarm de slagroom met de melk, de rest van de koffie en de rest van de suiker in een pan op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost. Let op: het mengsel mag heet worden, maar niet koken. Zet het vuur uit.

Week ondertussen de rest van de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Knijp uit en roer door het warme roommengsel. Voeg het vanille-extract en het zout toe en roer door.

Neem de ramekins uit de koelkast en verdeel het roommengsel erover. Laat afgedekt nog minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.

Neem de ramekins uit de koelkast, houd even in een bakje warm water en stort elke panna cotta op een bordje. Verdeel de mokkaboontjes erover. Schaaf de chocolade erover.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Koffie panna cotta met koffiegelei en chocola

Gek op koffie en desserts? Dan is deze koffie panna cotta met chocolade helemaal aan jou besteed.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig