Gebakken kabeljauw met beurre noisette
Beurre noisette is een klein wonder uit de pan. Doordat de eiwitten bruin kleuren krijgt het een volle nootachtige smaak.
Aan de slag
Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en eventueel zout en vervolgens met de bloem. Schud de overtollige bloem van de vis. Verhit ⅓ van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur 4 min. aan 1 kant, keer de vis en bak nog 3 min. op de andere zijde.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een steelpan of koekenpan met lichtgekleurde bodem (licht metaal of wit) zodat je de kleur van de boter goed kunt beoordelen. De boter zal eerst gaan bruisen en schuimen en daarna verkleuren. Neem de boter van het vuur als deze goudbruin kleurt en schenk meteen over in een vuurvast schaaltje. Roer de kappertjes door de bruine boter. Verdeel de vis over de borden en schep de beurre noisette erover. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
Gebakken kabeljauw met beurre noisette
Instructievideo - 00:29 min.
Gebakken kabeljauw met beurre noisette
Beurre noisette is een klein wonder uit de pan. Doordat de eiwitten bruin kleuren krijgt het een volle nootachtige smaak.
hoofdgerecht
null personen
315 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Dep de kabeljauwhaasjes droog met keukenpapier. Bestrooi ze met peper en eventueel zout en vervolgens met de bloem. Schud de overtollige bloem van de vis. Verhit ⅓ van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bak de kabeljauw op middelhoog vuur 4 min. aan 1 kant, keer de vis en bak nog 3 min. op de andere zijde.
Verhit ondertussen de rest van de boter in een steelpan of koekenpan met lichtgekleurde bodem (licht metaal of wit) zodat je de kleur van de boter goed kunt beoordelen. De boter zal eerst gaan bruisen en schuimen en daarna verkleuren. Neem de boter van het vuur als deze goudbruin kleurt en schenk meteen over in een vuurvast schaaltje. Roer de kappertjes door de bruine boter. Verdeel de vis over de borden en schep de beurre noisette erover. Snijd de peterselie fijn en strooi erover.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 verse kabeljauwhaasjes
1 el tarwebloem
75 g ongezouten roomboter
1 el kappertjes
3 takjes verse peterselie