Kabeljauwhaasje met beurré blanc
Een klassiek gerecht met een subtiele smaak. Licht, fris en zacht: het perfecte trio.
Aan de slag
Snipper de sjalot en doe samen met de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat de wijn in 5-10 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Snijd ondertussen bijna alle boter in kleine blokjes. Houd een klein beetje boter achter om de vis in te bakken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Zet op het kleinste pitje en roer met een garde de boter geleidelijk door de wijn tot een lichtgebonden saus. Neem van het vuur af en breng op smaak met witte peper en zout.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kabeljauw met peper, eventueel zout en de bloem. Bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop het citroensap door de wijnsaus. Verdeel de kabeljauwhaas in stukken en leg op elk bord een stuk. Verdeel over elk stuk kabeljauwhaas 1 el beurre blanc en bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de saus er apart bij.
Kabeljauwhaasje met beurré blanc
Een klassiek gerecht met een subtiele smaak. Licht, fris en zacht: het perfecte trio.
hoofdgerecht
null personen
280 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de sjalot en doe samen met de wijn in een steelpan. Breng aan de kook en laat de wijn in 5-10 min. op hoog vuur tot de helft inkoken. Snijd ondertussen bijna alle boter in kleine blokjes. Houd een klein beetje boter achter om de vis in te bakken. Schenk de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Zet op het kleinste pitje en roer met een garde de boter geleidelijk door de wijn tot een lichtgebonden saus. Neem van het vuur af en breng op smaak met witte peper en zout.
Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag. Bestrooi de kabeljauw met peper, eventueel zout en de bloem. Bak de vis 6 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Klop het citroensap door de wijnsaus. Verdeel de kabeljauwhaas in stukken en leg op elk bord een stuk. Verdeel over elk stuk kabeljauwhaas 1 el beurre blanc en bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de saus er apart bij.
bereidingstip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 sjalot
100 ml droge witte wijn
250 g ongezouten roomboter
4 verse kabeljauwhaasjes
1 el tarwebloem
15 g verse platte peterselie
1 el citroensap