Zalm met kruiden-beurre blanc
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de olie en bestrijk de zalm ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Halveer de andere citroen en leg ernaast. Rooster de vis 15 min. in de oven.
Breng de wijn aan de kook met de sjalot en laat tot 1/3 inkoken. Zeef de wijn en schenk terug in de pan. Zet het vuur laag en klop de blokjes boter er stuk voor stuk door met een garde. Voeg 1 el citroensap en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de zalm en citroenhelften op een grote schaal. Serveer de saus apart erbij. Lekker met Aardappelsalade met dragon (recept op ah.nl/allerhande).
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Zalm met kruiden-beurre blanc
hoofdgerecht
null personen
640 kcal
20 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de zalm in de ovenschaal. Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Meng het rasp met de olie en bestrijk de zalm ermee. Bestrooi met peper en zout naar smaak. Halveer de andere citroen en leg ernaast. Rooster de vis 15 min. in de oven.
Breng de wijn aan de kook met de sjalot en laat tot 1/3 inkoken. Zeef de wijn en schenk terug in de pan. Zet het vuur laag en klop de blokjes boter er stuk voor stuk door met een garde. Voeg 1 el citroensap en de kruiden toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de zalm en citroenhelften op een grote schaal. Serveer de saus apart erbij. Lekker met Aardappelsalade met dragon (recept op ah.nl/allerhande).
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 pakken zalmfilet
2 citroenen
4 el olijfolie extra vierge
100 ml droge witte wijn
2 sjalotten
250 g koude boter
1 bakje bieslook
½ bakje platte peterselie
Dit heb je nodig
ovenschaal (25 x 30 cm)