Beurre noisette
Beurre noisette is 'gewoon' gesmolten boter. Door de boter te smelten komt er een notige smaak vrij die lijkt op hazelnoten. Vandaar dan ook de naam beurre noisette: dat betekent hazelnootboter in het Frans. Ook al komt er geen hazelnoot aan te pas!
Aan de slag
Snijd de roomboter in blokjes van gelijke grootte, zodat ze geleidelijk smelten. Verwarm de boter op middelhoge temperatuur in de steelpan. Roer continu.
De boter gaat eerst bruisen, vervolgens scheiden de eiwitten zich van het vet en zullen ze verkleuren. Blijf roeren terwijl dit gebeurt.
Neem de boter van het vuur als hij goudbruin kleurt, dit duurt zo’n 8 minuten. Schenk direct over in een vuurvast schaaltje, om te voorkomen dat de boter verder door kleurt in de warme pan.
Beurre noisette
Beurre noisette is 'gewoon' gesmolten boter. Door de boter te smelten komt er een notige smaak vrij die lijkt op hazelnoten. Vandaar dan ook de naam beurre noisette: dat betekent hazelnootboter in het Frans. Ook al komt er geen hazelnoot aan te pas!
bijgerecht
null porties
180 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de roomboter in blokjes van gelijke grootte, zodat ze geleidelijk smelten. Verwarm de boter op middelhoge temperatuur in de steelpan. Roer continu.
De boter gaat eerst bruisen, vervolgens scheiden de eiwitten zich van het vet en zullen ze verkleuren. Blijf roeren terwijl dit gebeurt.
Neem de boter van het vuur als hij goudbruin kleurt, dit duurt zo’n 8 minuten. Schenk direct over in een vuurvast schaaltje, om te voorkomen dat de boter verder door kleurt in de warme pan.
combinatietip:
bereidingstip:
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g ongezouten roomboter
Dit heb je nodig
steelpan met dikke, lichtgekleurde bodem