Gebakken kabeljauw met zuurkool
Chic hoofdgerecht om indruk mee te maken. Het zoute spek past perfect bij het zachte van de kabeljauw.
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in de visbouillon in 15 min. gaar. Pureer de aardappelen en visbouillon kort in de keukenmachine. Roer de boter erdoor.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Leg het spek op een bakplaat en bak in de oven in 15 min. droog en krokant. Dep het spek droog met keukenpapier. Maal het spek fijn in een keukenmachine.
Snipper de sjalot. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de sjalot. Blus af met de runderbouillon en 200 ml appelsap. Laat het vocht tot ongeveer 8 el (ca. 125 ml) inkoken. Zet het vuur uit.
Snijd de olijven fijn en voeg toe aan het sjalotmengsel. Voeg de gembersiroop, azijn en 2 el olie toe en klop tot een dressing.
Verwarm de zuurkool met de rest van de appelsap, laurierblaadje en jeneverbes.
Doe de bloem op een plat bord. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout en bedek beide kanten met bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis 4-5 min. Keer voorzichtig en bak nog 1 min.
Verwarm ondertussen de aardappelsaus op laag vuur en verdeel de saus in een cirkel over de borden. Bestrooi de saus met het spek. Neem de zuurkool met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbes. Verdeel de zuurkool over de borden. Leg de kabeljauw op de zuurkool en schep de olijvenvinaigrette erover.
Gebakken kabeljauw met zuurkool
Chic hoofdgerecht om indruk mee te maken. Het zoute spek past perfect bij het zachte van de kabeljauw.
hoofdgerecht
null personen
515 kcal
50 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in de visbouillon in 15 min. gaar. Pureer de aardappelen en visbouillon kort in de keukenmachine. Roer de boter erdoor.
Verwarm de oven voor op 150 °C.
Leg het spek op een bakplaat en bak in de oven in 15 min. droog en krokant. Dep het spek droog met keukenpapier. Maal het spek fijn in een keukenmachine.
Snipper de sjalot. Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de sjalot. Blus af met de runderbouillon en 200 ml appelsap. Laat het vocht tot ongeveer 8 el (ca. 125 ml) inkoken. Zet het vuur uit.
Snijd de olijven fijn en voeg toe aan het sjalotmengsel. Voeg de gembersiroop, azijn en 2 el olie toe en klop tot een dressing.
Verwarm de zuurkool met de rest van de appelsap, laurierblaadje en jeneverbes.
Doe de bloem op een plat bord. Bestrooi de kabeljauw aan beide kanten met peper en zout en bedek beide kanten met bloem. Verhit de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis 4-5 min. Keer voorzichtig en bak nog 1 min.
Verwarm ondertussen de aardappelsaus op laag vuur en verdeel de saus in een cirkel over de borden. Bestrooi de saus met het spek. Neem de zuurkool met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken. Verwijder het laurierblaadje en de jeneverbes. Verdeel de zuurkool over de borden. Leg de kabeljauw op de zuurkool en schep de olijvenvinaigrette erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
400 ml visbouillon van tablet
2 kruimige aardappelen
30 g ongezouten roomboter
75 g Zeeuws spek
6 el traditionele olijfolie
1 sjalot
400 ml appelsap
400 ml rundvleesbouillon van tablet
16 zwarte olijven zonder pit
1 el witte wijnazijn
1 tl gembersiroop
300 g zuurkool
1 jeneverbes
1 gedroogde laurierblaadjes
2 verse kabeljauwhaasjes
2 el tarwebloem
Dit heb je nodig
keukenmachine