Kerst meatloaf
bewaar
bewaar

Kerst meatloaf

Dat meatloaf familie is van de gehaktbal wordt meteen duidelijk als je een hap neemt. Deze kerstvariant bevat ook nog eens lekker veel prei.

15 min. bereiden / 45 min. oventijd / 10 min. wachten

11 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de prei 8 min. op laag vuur. Schep de prei op een snijplank, laat afkoelen en snijd fijner.

Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe het gehakt in een kom. Meng de helft van de mosterd, ¼ van de barbecuesaus, de prei, uitjes, eieren, panko, peper en eventueel zout erdoor.

Verdeel het gehakt over de vorm en druk aan. Bak in ca. 35 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Neem uit de oven en stort op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant en zijkanten met de rest van de barbecuesaus. Bak nog ca. 10 min. in het midden van de oven.

Verwarm ondertussen de tomato frito op laag vuur en schep in een kom. Doe de pestospread en de rest van de mosterd in schaaltjes. Snijd de peterselie fijn en garneer hier de meatloaf mee. Serveer met de tomato frito, pestospread en mosterd.

bewaartip Het gehaktbrood is afgedekt in de koelkast 2 dagen houdbaar. Snijd het in stukjes voor een borrelhapje of op een broodje.
variatietipGehaktbrood over? Maak er de volgende dag sandwiches van.
variatietipMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kerst meatloaf

Dat meatloaf familie is van de gehaktbal wordt meteen duidelijk als je een hap neemt. Deze kerstvariant bevat ook nog eens lekker veel prei.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig