Meatloaf
Warm lekker, maar ook lauw of koud. Net zoals ze dit gehaktbrood in Amerika (het land van herkomst) eten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snipper de ui en rasp de cheddar. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de salie in reepjes. Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de ui, kaas, paprika, saliereepjes, ketchup, het ei en de paneermeel toe.
Bekleed de braadslee of ovenschaal met bakpapier en leg de plakjes spek in een rechthoek erin. Laat de plakjes iets overlappen. Vorm een brood van het gehakt en leg dat in het midden van het spek. Vouw het spek om het gehaktbrood en bedek met de rest van de salie. Bak het gehaktbrood ca. 45 min. in de oven. Serveer warm, lauw of koud.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Meatloaf
Warm lekker, maar ook lauw of koud. Net zoals ze dit gehaktbrood in Amerika (het land van herkomst) eten!
hoofdgerecht
null personen
590 kcal
20 min. bereiden
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 ºC. Snipper de ui en rasp de cheddar. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de helft van de salie in reepjes. Doe het gehakt in een ruime kom. Voeg de ui, kaas, paprika, saliereepjes, ketchup, het ei en de paneermeel toe.
Bekleed de braadslee of ovenschaal met bakpapier en leg de plakjes spek in een rechthoek erin. Laat de plakjes iets overlappen. Vorm een brood van het gehakt en leg dat in het midden van het spek. Vouw het spek om het gehaktbrood en bedek met de rest van de salie. Bak het gehaktbrood ca. 45 min. in de oven. Serveer warm, lauw of koud.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
100 g Cheddar Tophat 48+
1 rode paprika
15 g verse salieblaadjes
500 g half-om-halfgehakt
100 ml tomatenketchup
1 middelgroot ei
2 el paneermeel
150 g ambachtelijk gerookt ontbijtspek
Dit heb je nodig
bakpapier
braadslee 25 x 40