Sperziebonenstamppot met gehaktsaus
Aan de slag
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ontbijtspek fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag spek 2 min. bakken. Gehakt en paprika toevoegen en 10 min. bakken. Laatste minuut ketchup toevoegen en zachtjes meeverwarmen. Eventueel met zout en peper op smaak brengen. In pan sperziebonen verwarmen. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Boontjes afgieten en door puree scheppen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Stamppot over vier borden verdelen. Vlees-paprikamengsel over stamppot verdelen.
Sperziebonenstamppot met gehaktsaus
hoofdgerecht
null personen
540 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Ontbijtspek fijnsnijden. Paprika schoonmaken en in reepjes snijden. In koekenpan met anti-aanbaklaag spek 2 min. bakken. Gehakt en paprika toevoegen en 10 min. bakken. Laatste minuut ketchup toevoegen en zachtjes meeverwarmen. Eventueel met zout en peper op smaak brengen. In pan sperziebonen verwarmen. Melk verwarmen. Aardappels afgieten en fijnstampen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Boontjes afgieten en door puree scheppen en met zout, peper en nootmuskaat op smaak brengen. Stamppot over vier borden verdelen. Vlees-paprikamengsel over stamppot verdelen.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo aardappels
100 g ontbijtspek
1 rode paprika
1 schaal half-om-halfgehakt
3 eetlepels tomatenketchup
2 blikken sperziebonen
150 ml melk
0 nootmuskaat