Wortel-sperziebonenstamppot
Aan de slag
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Speklapjes bestrooien met peper en met 2 el mosterd besmeren. In koekenpan met antiaanbaklaag speklapjes in 15 min. gaar en knapperig bakken. Hutspotgroente in weinig water in 10 min. gaarkoken. Na 4 min. sperziebonen toevoegen en meekoken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Groente afgieten, door puree scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Speklapjes uit pan nemen en 150 ml water bij bakvet schenken. Water aan de kook brengen en aanbaksels tot jus losroeren. Rest van mosterd door jus roeren en met zout en peper op smaak brengen. Stamppot met jus en speklapjes serveren.
Wortel-sperziebonenstamppot
hoofdgerecht
null personen
655 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Aardappels schillen en in stukken snijden. Aardappels in 20 min. gaarkoken. Speklapjes bestrooien met peper en met 2 el mosterd besmeren. In koekenpan met antiaanbaklaag speklapjes in 15 min. gaar en knapperig bakken. Hutspotgroente in weinig water in 10 min. gaarkoken. Na 4 min. sperziebonen toevoegen en meekoken. Aardappels afgieten en fijnstampen. Melk verwarmen. Aardappels met melk tot smeuïge puree roeren. Groente afgieten, door puree scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Speklapjes uit pan nemen en 150 ml water bij bakvet schenken. Water aan de kook brengen en aanbaksels tot jus losroeren. Rest van mosterd door jus roeren en met zout en peper op smaak brengen. Stamppot met jus en speklapjes serveren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kilo aardappels
1 schaal magere speklapjes
3 eetlepels mosterd
1 pak hutspotgroenten
1 pak sperziebonen
200 ml melk