Meatloaf met verstopte eieren
Altijd leuk, zo'n verrassingselement bij het aansnijden.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180˚C. Kook ondertussen (per meatloaf) 4 eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Was ondertussen de prei en snijd fijn. Rasp de cheddar. Meng het gehakt met 1 ei (per meatloaf), de prei, cheddar, mosterd, worcestershiresaus, het zout, de panko en peper.
Leg het spek in 2 rijen van 9 plakjes naast elkaar in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar in het midden iets overlappen, zodat je het gehakt er straks mee kunt inpakken. Verdeel de blaadjes salie erover.
Verdeel ¼ van het gehakt in een rechthoek over het midden van het spek. Leg de gekookte eieren in de lengte achter elkaar in het midden op het gehakt. Snijd eventueel een stukje van het eiwit zodat de eieren goed tegen elkaar aan liggen en het eiwit strak doorloopt. Zo heb je bij het aansnijden altijd mooie plakken.
Maak van de rest van het gehakt een rechthoekige vorm die aan alle kanten een paar centimeter groter is dan het gehakt met de eieren erop. Leg het gehakt hier voorzichtig overheen en vorm tot een brood. Leg de rest van het spek in de lengte op het gehaktbrood. Vouw de overhangende plakjes spek (waar het brood op ligt) om en om iets schuin over het brood, zodat dit helemaal wordt ingepakt.
Bak het gehaktbrood ca. 55 min. in het midden van de oven. Neem na 45 min. uit de oven en bestrijk met het bakkwastje rondom met de appelstroop. Bak nog 10 min. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat 10 min. rusten en iets afkoelen voordat je het aansnijdt. Lekker met mosterd of ketchup.
Meatloaf met verstopte eieren
Altijd leuk, zo'n verrassingselement bij het aansnijden.
hoofdgerecht
null personen
385 kcal
20 min. bereiden
10 min. wachten
55 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180˚C. Kook ondertussen (per meatloaf) 4 eieren 7 min. Laat schrikken onder koud stromend water en pel ze. Was ondertussen de prei en snijd fijn. Rasp de cheddar. Meng het gehakt met 1 ei (per meatloaf), de prei, cheddar, mosterd, worcestershiresaus, het zout, de panko en peper.
Leg het spek in 2 rijen van 9 plakjes naast elkaar in de ovenschaal. Zorg ervoor dat de plakjes elkaar in het midden iets overlappen, zodat je het gehakt er straks mee kunt inpakken. Verdeel de blaadjes salie erover.
Verdeel ¼ van het gehakt in een rechthoek over het midden van het spek. Leg de gekookte eieren in de lengte achter elkaar in het midden op het gehakt. Snijd eventueel een stukje van het eiwit zodat de eieren goed tegen elkaar aan liggen en het eiwit strak doorloopt. Zo heb je bij het aansnijden altijd mooie plakken.
Maak van de rest van het gehakt een rechthoekige vorm die aan alle kanten een paar centimeter groter is dan het gehakt met de eieren erop. Leg het gehakt hier voorzichtig overheen en vorm tot een brood. Leg de rest van het spek in de lengte op het gehaktbrood. Vouw de overhangende plakjes spek (waar het brood op ligt) om en om iets schuin over het brood, zodat dit helemaal wordt ingepakt.
Bak het gehaktbrood ca. 55 min. in het midden van de oven. Neem na 45 min. uit de oven en bestrijk met het bakkwastje rondom met de appelstroop. Bak nog 10 min. Neem het gehaktbrood uit de oven en laat 10 min. rusten en iets afkoelen voordat je het aansnijdt. Lekker met mosterd of ketchup.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
5 middelgrote eieren
150 g preien
150 g cheddar
1 kg half-om-halfgehakt
2 el grove Zaanse mosterd
1 el worcestershiresauce
1 tl zout
2 el panko
200 g gerookt ontbijtspek
16 blaadjes verse salie
1 el appelstroop
Dit heb je nodig
ovenschaal (24 x 35 cm)
bakkwastje