Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts
bewaar
bewaar

Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts

Heerlijk deze klassieke Deense maaltijd!

30 min. bereiden

12 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg de krieltjes met eventueel zout toe en kook in 13 min. gaar.

Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Doe de helft van de sjalot met het gehakt, ei, de panko, nootmuskaat, kruidnagel, peper en 1 tl zout in een kom. Kneed goed.

Vorm met vochtige handen 16 gehaktballen ter grootte van een golfbal en druk ze een beetje plat (frikadeller). Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de ballen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

Meng ondertussen de bietjes met de cranberrycompote en bestrooi met peper en eventueel zout.

Giet voor de aardappelhuts de krieltjes af en stamp met de pureestamper grof samen met de salademix en de rest van de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Verdeel de frikadeller, aardappelhuts en bietjes over de borden. Lekker met extra cranberrycompote.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts

Heerlijk deze klassieke Deense maaltijd!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig