Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts
Heerlijk deze klassieke Deense maaltijd!
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg de krieltjes met eventueel zout toe en kook in 13 min. gaar.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Doe de helft van de sjalot met het gehakt, ei, de panko, nootmuskaat, kruidnagel, peper en 1 tl zout in een kom. Kneed goed.
Vorm met vochtige handen 16 gehaktballen ter grootte van een golfbal en druk ze een beetje plat (frikadeller). Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de ballen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Meng ondertussen de bietjes met de cranberrycompote en bestrooi met peper en eventueel zout.
Giet voor de aardappelhuts de krieltjes af en stamp met de pureestamper grof samen met de salademix en de rest van de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de frikadeller, aardappelhuts en bietjes over de borden. Lekker met extra cranberrycompote.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Deense gehaktballetjes met bietjes en aardappelhuts
Heerlijk deze klassieke Deense maaltijd!
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Breng een pan ruim water aan de kook. Voeg de krieltjes met eventueel zout toe en kook in 13 min. gaar.
Maak ondertussen de sjalotten schoon en snijd fijn. Doe de helft van de sjalot met het gehakt, ei, de panko, nootmuskaat, kruidnagel, peper en 1 tl zout in een kom. Kneed goed.
Vorm met vochtige handen 16 gehaktballen ter grootte van een golfbal en druk ze een beetje plat (frikadeller). Verhit de olie in de grote koekenpan en bak de ballen in 10 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
Meng ondertussen de bietjes met de cranberrycompote en bestrooi met peper en eventueel zout.
Giet voor de aardappelhuts de krieltjes af en stamp met de pureestamper grof samen met de salademix en de rest van de sjalot. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de frikadeller, aardappelhuts en bietjes over de borden. Lekker met extra cranberrycompote.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes
2 sjalotten
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot ei
4 el panko Japans paneermeel
1 tl gemalen nootmuskaat
½ tl gemalen kruidnagel*
1 tl zout
3 el arachideolie
400 g geraspte bietjes
4 el cranberrycompote
300 g salademix