Gehakt met tuttifrutti en bietjes
Aan de slag
Tuttifrutti, ontbijtkoek, ei en zout en peper naar smaak door gehakt kneden. Van gehakt 12 kleine balletjes vormen. Aardappels in weinig water met zout in 15-20 min. gaarkoken. In koekenpan helft van boter verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Bij bakvet 100 ml warm water schenken en gehaktballetjes in nog 10 min. gaarbraden. In andere pan rest van boter smelten. Bietjes, citroensap en zout hierin 10 min. smoren. Aardappels afgieten en met deksel op pan even laten droogstomen. Gehaktballetjes serveren met gekookte aardappels en bietjes.
Gehakt met tuttifrutti en bietjes
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Tuttifrutti, ontbijtkoek, ei en zout en peper naar smaak door gehakt kneden. Van gehakt 12 kleine balletjes vormen. Aardappels in weinig water met zout in 15-20 min. gaarkoken. In koekenpan helft van boter verhitten en gehaktballetjes rondom bruinbakken. Bij bakvet 100 ml warm water schenken en gehaktballetjes in nog 10 min. gaarbraden. In andere pan rest van boter smelten. Bietjes, citroensap en zout hierin 10 min. smoren. Aardappels afgieten en met deksel op pan even laten droogstomen. Gehaktballetjes serveren met gekookte aardappels en bietjes.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tutti frutti
2 plakjes ontbijtkoek
1 ei
500 g half-om-halfgehakt
1 kg kruimige aardappels
25 g boter
500 g gekookte bietjes
1 eetlepel citroensap