Ovenschotel met bietjes en gehakt
bewaar
bewaar

Ovenschotel met bietjes en gehakt

Met een drupje scherpe mosterd en wat tijm zet je de bietjes weer eens heel anders op tafel.

30 min. bereiden / 30 min. oventijd

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen, snijd in stukken en kook in ca. 20 min. gaar. Snijd de bietjes in plakken. Snipper de ui. Verhit in een hapjespan 1/3 van de boter. Bak de ui 3 min. zachtjes. Voeg de bietenplakjes en de tijm toe aan de ui. Laat het geheel afgedekt nog 5 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Bak het gehakt in een hapjespan met antiaanbaklaag in 5 min. rul. Schep het overtollig vet weg en bestrooi het gehakt met peper en zout. Giet de aardappelen af. Laat even uitdampen en stamp ze met een stamper tot puree. Meng de melk, mosterd en de rest van de boter door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Vet de ovenschaal in. Leg de bietjes in de ovenschaal. Verdeel het gehakt erover en dek af met de aardappelpuree. Zet de schaal in het midden van de oven en bak het gerecht in 25-30 min. af.

Bieten

Instructievideo - 04:40 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Ovenschotel met bietjes en gehakt

Met een drupje scherpe mosterd en wat tijm zet je de bietjes weer eens heel anders op tafel.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig