Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt bruin en rul. Klop ondertussen in een diep bord 1 ei met 2 el water los. Prak met een vork het brood erdoor. Schep het overtollige vet uit de pan. Meng het geweekte brood, de tuttifrutti, de gehakte amandelen, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak door het gehakt. Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. bijna gaar. Klop in een maatbeker de rest van de eieren met de karnemelk en de kurkuma los. Schenk het eimengsel op de gehakttaart en laat nog ca. 15 min. bakken tot het ei gestold en goudbruin is. Iets laten afkoelen. Serveer met chilisaus. Lekker met basmatirijst en wortelsalade.
Zuid-Afrikaanse gehakttaart (boboti)
hoofdgerecht
null personen
665 kcal
15 min. bereiden
45 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak het gehakt bruin en rul. Klop ondertussen in een diep bord 1 ei met 2 el water los. Prak met een vork het brood erdoor. Schep het overtollige vet uit de pan. Meng het geweekte brood, de tuttifrutti, de gehakte amandelen, het kerriepoeder en zout en peper naar smaak door het gehakt. Schep het gehaktmengsel in de taartvorm en strijk glad. Bak de taart in het midden van de oven in 30 min. bijna gaar. Klop in een maatbeker de rest van de eieren met de karnemelk en de kurkuma los. Schenk het eimengsel op de gehakttaart en laat nog ca. 15 min. bakken tot het ei gestold en goudbruin is. Iets laten afkoelen. Serveer met chilisaus. Lekker met basmatirijst en wortelsalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
500 g half-om-halfgehakt
3 eieren
1 sneetje witbrood
250 g tutti frutti
1 zakje garneeramandelen
1 el kerriepoeder
2 el karnemelk
1 tl kurkuma
0 flesje zoete chilisaus
Dit heb je nodig
lage taartvorm (ø ca. 24 cm), ingevet