Gestoofde harissakip met bloemkool & munt
Kip stoven is altijd een goed idee, en hoeft helemaal niet lang te duren.
Aan de slag
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, bloemkool en harissa 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de kip in reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Voeg de kip, kikkererwten, tomatenblokjes, 50 ml water en de abrikozenstukjes toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Snijd ondertussen de munt in reepjes en meng door de stoof. Serveer in diepe borden.
Gestoofde harissakip met bloemkool & munt
Kip stoven is altijd een goed idee, en hoeft helemaal niet lang te duren.
hoofdgerecht
null personen
535 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de ui schoon en snijd in halve ringen. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui, bloemkool en harissa 5 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de kip in reepjes. Doe de kikkererwten in een vergiet en spoel af. Voeg de kip, kikkererwten, tomatenblokjes, 50 ml water en de abrikozenstukjes toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 10 min. op laag vuur stoven.
Snijd ondertussen de munt in reepjes en meng door de stoof. Serveer in diepe borden.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
400 g bloemkoolroosjes
1 el (arachide)olie
1 el harissa
180 g kipdijfilets
400 g kikkererwten in blik
400 g tomatenblokjes
50 ml water
40 g abrikozenstukjes
7½ g verse munt