Linzenstoof met bloemkool en vegastukjes
De pittige harissa maakt deze vega linzenstoof extra lekker.
25 min. bereiden
10 ingrediënten
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Snijd de knoflook uit het potje van de paprika fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en bloemkool 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water, de paprika, tomaten en harissa toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur stoven. Druk de tomaten stuk met een houten lepel en roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de vegetarische stukjes 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng de linzen en de helft van de peterselie door de stoof. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vegetarische stukjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker om te besprenkelen met Turkse yoghurt.
Linzenstoof met bloemkool en vegastukjes
De pittige harissa maakt deze vega linzenstoof extra lekker.
hoofdgerecht
null personen
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de ui in halve ringen. Laat de paprika uitlekken en snijd in reepjes. Snijd de knoflook uit het potje van de paprika fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en bloemkool 5 min. op middelhoog vuur.
Voeg het water, de paprika, tomaten en harissa toe. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 15 min. op laag vuur stoven. Druk de tomaten stuk met een houten lepel en roer af en toe.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de vegetarische stukjes 5 min. op middelhoog vuur.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Doe de linzen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Meng de linzen en de helft van de peterselie door de stoof. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de vegetarische stukjes erover en bestrooi met de rest van de peterselie. Lekker om te besprenkelen met Turkse yoghurt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgrote ui
295 g gegrilde paprika's in pot
400 g bloemkoolroosjes
4 el arachideolie
250 ml water
800 g gepelde tomaten in blik
2 el milde harissa
350 g Quorn stukjes
15 g verse platte peterselie
800 g linzen in blik