Mexicaanse schotel met kip, groente & salsa
Zeg je bonen, dan zeg je Mexico.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de kipfilet in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en tacokruiden 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. Neem de pan van het vuur en meng de bonen in chilisaus door het kipgroentemengsel.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verkruimel de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Bestrooi de schotel met de tortillachips en serveer met de salsa.
Mexicaanse schotel met kip, groente & salsa
Zeg je bonen, dan zeg je Mexico.
hoofdgerecht
null personen
830 kcal
15 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Snijd de kipfilet in stukjes van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de kip en tacokruiden 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak 7 min. Neem de pan van het vuur en meng de bonen in chilisaus door het kipgroentemengsel.
Verdeel het mengsel over de ovenschaal. Verkruimel de kaas erover en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.
Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst toe, breng opnieuw aan de kook en kook in 15 min. gaar. Giet de rijst af, doe terug in de pan en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.
Bestrooi de schotel met de tortillachips en serveer met de salsa.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
195 g kipfilet
1 el (arachide)olie
2½ g Mexicaanse tacokruiden
800 g Mexicaanse roerbakgroente
800 g zwarte bonen in chilisaus
100 g witte kaas
300 g zilvervliesrijst
40 g tortillachips
115 g Mexican homemade salsa
Dit heb je nodig
lage ovenschaal (20 x 30 cm)