Slawraps met Mexicaanse groente
Vandaag ruilen we de klassieke wraps in voor sla als wrap. Hoe meer groen, hoe beter!
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 30 sec. op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente en picadillo toe en roerbak 4 min. Schep regelmatig om.
Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Zet het vuur laag, voeg de bonen toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal ondertussen de blaadjes van de kropsla en was en droog ze. Serveer de sla met het gehakt-groentemengsel, de crème fraîche en tortillachips in aparte bakjes, zodat iedereen aan tafel zijn eigen slawraps kan vullen.
Slawraps met Mexicaanse groente
Vandaag ruilen we de klassieke wraps in voor sla als wrap. Hoe meer groen, hoe beter!
hoofdgerecht
null personen
660 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snipper de ui. Verhit de olie in een wok en fruit de ui 30 sec. op laag vuur. Voeg het gehakt toe, zet het vuur hoger en bak in 3 min. rul. Voeg de roerbakgroente en picadillo toe en roerbak 4 min. Schep regelmatig om.
Spoel ondertussen de bonen af onder koud stromend water en laat uitlekken. Zet het vuur laag, voeg de bonen toe en verwarm 2 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Haal ondertussen de blaadjes van de kropsla en was en droog ze. Serveer de sla met het gehakt-groentemengsel, de crème fraîche en tortillachips in aparte bakjes, zodat iedereen aan tafel zijn eigen slawraps kan vullen.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 ui
1 el arachideolie
300 g rundergehakt
800 g Mexicaanse roerbakgroente
2 el picadillo
400 g kidneybonen in pot
1 kropsla
125 g crème fraîche
150 g tortillachips naturel