Bolcourgette met pasta en paddenstoelenragout
Je kunt ragout serveren in een bakje van bladerdeeg, maar óók in een bakje van courgette.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd een kapje van de courgettes en lepel het vruchtvlees uit de courgettes. Zorg dat de rand nog 1 cm dik is. Zet ze met de kapjes ernaast in een ovenschaal. Rooster de courgettes 20 min. in de oven. Breng een pan ruim water voor de pasta aan de kook.
Snipper de sjalotten en snijd of scheur de paddenstoelen in stukken. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix. Snijd het uitgelepelde courgettevruchtvlees fijn. Smelt de boter in een hapjespan. Bak de sjalotten, paddenstoelen en het courgettevruchtvlees 5 min. op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillontablet, de fond en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken en indikken.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel de pasta over de diepe borden. Breng de paddenstoelenragout op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Neem de courgettes uit de oven en zet ze in het midden van de pasta. Schep de ragout over de pasta en in de courgettes. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil van een halve sinaasappel over de courgettes met ragout. Bestrooi met de blaadjes tijm en oregano.
Bolcourgette met pasta en paddenstoelenragout
Je kunt ragout serveren in een bakje van bladerdeeg, maar óók in een bakje van courgette.
hoofdgerecht
null personen
470 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd een kapje van de courgettes en lepel het vruchtvlees uit de courgettes. Zorg dat de rand nog 1 cm dik is. Zet ze met de kapjes ernaast in een ovenschaal. Rooster de courgettes 20 min. in de oven. Breng een pan ruim water voor de pasta aan de kook.
Snipper de sjalotten en snijd of scheur de paddenstoelen in stukken. Ris de blaadjes van de kruiden uit de paddenstoelenmix. Snijd het uitgelepelde courgettevruchtvlees fijn. Smelt de boter in een hapjespan. Bak de sjalotten, paddenstoelen en het courgettevruchtvlees 5 min. op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak nog 2 min. op middelhoog vuur. Voeg het bouillontablet, de fond en slagroom toe en breng al roerend aan de kook. Laat op laag vuur 10 min. zachtjes koken en indikken.
Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en verdeel de pasta over de diepe borden. Breng de paddenstoelenragout op smaak met de nootmuskaat, peper en eventueel zout.
Neem de courgettes uit de oven en zet ze in het midden van de pasta. Schep de ragout over de pasta en in de courgettes. Boen de sinaasappel schoon. Rasp de schil van een halve sinaasappel over de courgettes met ragout. Bestrooi met de blaadjes tijm en oregano.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 bolcourgettes
2 sjalotten
400 g paddenstoelen voor pasta
30 g ongezouten roomboter
30 g tarwebloem
1 bospaddenstoelentablet
380 ml bospaddenstoelenfond
125 ml verse slagroom
250 g verse tagliatelle
½ tl gedroogde nootmuskaat
1 medium handsinaasappel
Dit heb je nodig
ruime ovenschaal