Romige witvis met bloemkool en broccoli
Vanavond doen we een RGV'tje: rijst, groente in saus en krokant gebakken visfilet.
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de gember samen met de sambal en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk, het water, de broccoli en bloemkool toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen elke visfilet in 4 stukken. Bestrooi ze met de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar. Verdeel de vis, saus en groenten over 4 diepe borden. Serveer met de rijst.
Romige witvis met bloemkool en broccoli
Vanavond doen we een RGV'tje: rijst, groente in saus en krokant gebakken visfilet.
hoofdgerecht
null personen
595 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de broccoli en bloemkool in roosjes. Snijd de gember en knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Fruit de gember samen met de sambal en knoflook 5 min. op laag vuur. Voeg de kokosmelk, het water, de broccoli en bloemkool toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en kook 10 min. met de deksel op de pan.
Snijd ondertussen elke visfilet in 4 stukken. Bestrooi ze met de bloem en breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak de vis in 4 min. gaar. Verdeel de vis, saus en groenten over 4 diepe borden. Serveer met de rijst.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g witte rijst
360 g broccoli
800 g bloemkool
4 cm verse gember
2 tenen knoflook
2 el traditionele olijfolie
1 el sambal oelek
250 ml kokosmelk
150 ml water
350 g verse pangasiusfilets
2 el tarwebloem