Kerriesaus met mango
Maak je een kipgerecht vanavond? Deze zoete saus smaakt er heerlijk bij!
Aan de slag
Verhit de olie in een steelpan. Fruit het kerriepoeder en de bloem 2 min. Voeg de kokosmelk, sambal, de bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes (brunoise) en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met kipfilet of garnalen met rijst.
Mango snijden
Instructievideo - 01:02 min.
Kerriesaus met mango
Maak je een kipgerecht vanavond? Deze zoete saus smaakt er heerlijk bij!
bijgerecht
null personen
200 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een steelpan. Fruit het kerriepoeder en de bloem 2 min. Voeg de kokosmelk, sambal, de bouillontablet en het water toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur zachtjes koken.
Schil ondertussen de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd de mango in kleine blokjes (brunoise) en voeg toe aan de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Lekker met kipfilet of garnalen met rijst.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 el traditionele olijfolie
1 tl kerriepoeder
1 el tarwebloem
200 ml kokosmelk
1 tl sambal oelek
½ kippenbouillontablet
50 ml water
1 verse mango