Homemade bloemkoolburger met hummus
Geef je burger een vegetarische twist met bloemkool als basis.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de kaas en meng met de bloemkoolrijst, bloem, Amerikaanse hamburgerkruiden, de eieren en eventueel zout in een ruime kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd ondertussen de broodjes open. Besmeer de helften met hummus, haal de blaadjes sla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes. Beleg achtereenvolgens met de rodekool, een burger en de augurkenplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.
Homemade bloemkoolburger met hummus
Geef je burger een vegetarische twist met bloemkool als basis.
hoofdgerecht
null personen
520 kcal
15 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Rasp de kaas en meng met de bloemkoolrijst, bloem, Amerikaanse hamburgerkruiden, de eieren en eventueel zout in een ruime kom. Vorm met vochtige handen 4 burgers van Ø 10 cm van het mengsel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven. Snijd ondertussen de broodjes open. Besmeer de helften met hummus, haal de blaadjes sla los en verdeel over de onderste helften van de broodjes. Beleg achtereenvolgens met de rodekool, een burger en de augurkenplakjes. Leg de bovenkant van de broodjes erop en serveer.
combinatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
180 g cheddar
400 g bloemkoolrijst
3 el tarwebloem
2 el Amerikaanse hamburgerkruiden
2 middelgrote eieren
4 schnittbroodjes
100 g hummus
1 krop babyromainesla
200 g gesneden rode kool
12 zoetzure augurkenplakjes
Dit heb je nodig
bakpapier