Gehaktballetjes in pittige tomatensaus uit de oven
Hollandse gehaktbal goes U-S-A: met behulp van burgerkruiden en cheddar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C
Snijd de sjalotten fijn. Meng het gehakt met ⅓ van de sjalot, het ei, ⅔ van de hamburgerkruiden, ⅓ van de geraspte cheddar, peper en eventueel zout. Draai er met natte handen ca. 5 gehaktballetjes per persoon van ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom goudbruin. Haal met een schuimspaan uit de pan.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in dunne reepjes van 1 cm. Bak de paprika en de rest van de sjalot 5 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de jalapeñopepers fijn en voeg samen met de passata, de gehaktballetjes en de rest van de hamburgerkruiden toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat in 5 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de balletjes in tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de rest van de kaas erover. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de tortillachips.
Gehaktballetjes in pittige tomatensaus uit de oven
Hollandse gehaktbal goes U-S-A: met behulp van burgerkruiden en cheddar.
hoofdgerecht
null personen
715 kcal
30 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C
Snijd de sjalotten fijn. Meng het gehakt met ⅓ van de sjalot, het ei, ⅔ van de hamburgerkruiden, ⅓ van de geraspte cheddar, peper en eventueel zout. Draai er met natte handen ca. 5 gehaktballetjes per persoon van ter grootte van een walnoot. Verhit de olie in een grote hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. rondom goudbruin. Haal met een schuimspaan uit de pan.
Verwijder ondertussen de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd in dunne reepjes van 1 cm. Bak de paprika en de rest van de sjalot 5 min. in het achtergebleven bakvet op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de jalapeñopepers fijn en voeg samen met de passata, de gehaktballetjes en de rest van de hamburgerkruiden toe. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat in 5 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Doe de balletjes in tomatensaus in de ovenschaal en verdeel de rest van de kaas erover. Bak in ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer met de tortillachips.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 sjalotten
500 g half-om-halfgehakt
1 middelgroot ei
3 el Amerikaanse hamburgerkruiden
150 g geraspte cheddar
2 el milde olijfolie
3 rode paprika's
2 el jalapeñopepers in pot
690 g passata di pomodoro
75 g tortillachips
Dit heb je nodig
ovenschaal of bakvorm (20 x 30 cm)