Saladebowl met hummus, falafel en pitapuntjes
Deze kom zit niet alleen vol groente, maar maak je ook nog eens met hummus, falafel en pitapuntjes. Deze saladebowl is een lekker gerecht midden op de dag.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pitabroodjes open en snijd de helften in 8 punten. Schep om met ¼ olie. Verdeel de falafel en pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Laat buiten de oven op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Verhit ondertussen ⅓ olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de bloemkoolrijst met de baharat 2 min., schep in een mengkom en laat afkoelen tot gebruik. Rasp de winterpeen grof en snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Snipper de rode ui en snijd de selderij fijn. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng de bloemkoolrijst met de peen, komkommer, rode ui, de rest van de olie, het citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hummus over de kommen en strijk met de achterkant van een lepel glad over de bodem en de rand. Schep de salade erop. Verdeel de falafel erover en serveer de pitapuntjes erbij.
Saladebowl met hummus, falafel en pitapuntjes
Deze kom zit niet alleen vol groente, maar maak je ook nog eens met hummus, falafel en pitapuntjes. Deze saladebowl is een lekker gerecht midden op de dag.
null personen
590 kcal
15 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de pitabroodjes open en snijd de helften in 8 punten. Schep om met ¼ olie. Verdeel de falafel en pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 10 min. in de oven tot lichtbruin en knapperig. Laat buiten de oven op de bakplaat afkoelen tot gebruik.
Verhit ondertussen ⅓ olie in een hapjespan op middelhoog vuur en bak de bloemkoolrijst met de baharat 2 min., schep in een mengkom en laat afkoelen tot gebruik. Rasp de winterpeen grof en snijd de komkommer in blokjes van 1 cm. Snipper de rode ui en snijd de selderij fijn. Boen de citroen, rasp de gele schil van de vrucht en pers uit. Meng de bloemkoolrijst met de peen, komkommer, rode ui, de rest van de olie, het citroenrasp en -sap. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hummus over de kommen en strijk met de achterkant van een lepel glad over de bodem en de rand. Schep de salade erop. Verdeel de falafel erover en serveer de pitapuntjes erbij.
resttip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 volkorenpita's
4 el milde olijfolie
200 g vegan falafel
400 g bloemkoolrijst
4 tl baharat
1 winterpeen
1 komkommer
½ rode ui
10 g selderij
1 citroen
200 g hummus naturel
Dit heb je nodig
bakpapier