Rijkgevulde Libanese salade falafel met hummus
Tabouleh is een Libanese salade met bulgur en verse kruiden: lekker!
Aan de slag
Kook de bulgur in een pan met water en eventueel zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de verse kruiden fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op middelhoog vuur. Giet de bulgur en bloemkoolrijst af en meng met de baharat, ui, tomaat, paprika, verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over diepe borden en verdeel de falafel erover. Snijd de citroen in 2 parten per persoon en serveer samen met de hummus erbij.
Rijkgevulde Libanese salade falafel met hummus
Tabouleh is een Libanese salade met bulgur en verse kruiden: lekker!
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de bulgur in een pan met water en eventueel zout in 10 min. gaar. Voeg de laatste minuut de bloemkoolrijst toe. Snipper ondertussen de ui. Snijd de tomaten in blokjes en de verse kruiden fijn. Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 cm.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de falafel 5 min. op middelhoog vuur. Giet de bulgur en bloemkoolrijst af en meng met de baharat, ui, tomaat, paprika, verse kruiden en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel over diepe borden en verdeel de falafel erover. Snijd de citroen in 2 parten per persoon en serveer samen met de hummus erbij.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g bulgur
400 g koelverse bloemkoolrijst
1 rode ui
2 tomaten
15 g verse munt
15 g verse platte peterselie
2 groene paprika's
4 el arachideolie
400 g falafel
3 tl baharat
1 citroen
200 g harissa hummus