Hummusbowl met falafel, pitapuntjes, rode ui en komkommer
Ga uit je bowl met deze hummusbowl met falafel, pitapuntjes, ingelegde rode ui en komkommer.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de azijn met het water en de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd ondertussen de rode uien in flinterdunne halve ringen en doe in een hittebestendige kom. Schenk het kokende azijnwater over de uien, meng goed en laat afkoelen.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de za’atar in een kom met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Voeg de kikkererwten toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20-25 min. goudbruin en knapperig.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met wat water, verdeel ze over een rooster en bak ze in ca. 6 min. in de oven gaar.
Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel. Snijd de venkel in flinterdunne plakken, eventueel met een mandoline. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng in een kom de venkel en komkommer met het citroensap, -rasp en de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. gaar. Keer af en toe.
Smeer aan een kant van elk bord ¼ van de hummus uit. Verdeel de falafel over de borden en leg een schep venkelsalade ernaast. Verdeel de rode ui en de krokante kikkererwten over de borden. Snijd de pitabroodjes in kwarten en serveer bij de hummusbowl.
Hummusbowl met falafel, pitapuntjes, rode ui en komkommer
Ga uit je bowl met deze hummusbowl met falafel, pitapuntjes, ingelegde rode ui en komkommer.
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng de azijn met het water en de suiker in een steelpan aan de kook. Snijd ondertussen de rode uien in flinterdunne halve ringen en doe in een hittebestendige kom. Schenk het kokende azijnwater over de uien, meng goed en laat afkoelen.
Doe ondertussen de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Meng de za’atar in een kom met ¼ van de olie, peper en eventueel zout. Voeg de kikkererwten toe en meng goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in ca. 20-25 min. goudbruin en knapperig.
Besprenkel ondertussen de pitabroodjes met wat water, verdeel ze over een rooster en bak ze in ca. 6 min. in de oven gaar.
Verwijder ondertussen de harde kern van de venkel. Snijd de venkel in flinterdunne plakken, eventueel met een mandoline. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Meng in een kom de venkel en komkommer met het citroensap, -rasp en de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit ondertussen de rest van de olie op middelhoog vuur in een koekenpan en bak de falafel in 4 min. gaar. Keer af en toe.
Smeer aan een kant van elk bord ¼ van de hummus uit. Verdeel de falafel over de borden en leg een schep venkelsalade ernaast. Verdeel de rode ui en de krokante kikkererwten over de borden. Snijd de pitabroodjes in kwarten en serveer bij de hummusbowl.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 ml natuurazijn
50 ml kraanwater
1 el kristalsuiker
2 rode uien
150 g kikkererwten in blik
10 g za'atar
4 el extra vierge olijfolie
8 pitabroodjes
1 venkelknol
½ komkommer
½ el citroen
200 g falafel
200 g hummus
Dit heb je nodig
bakpapier
mandoline