Komkommer met hummus van tuinbonen
Een borrelhapje wordt nog lekkerder als-ie gezond is en 150 gram groente per persoon bevat.
Aan de slag
Kook de tuinbonen 2 min. in kokend water en giet af. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de knoflook, kikkererwten, de helft van de tuinbonen, de sesamolie en ⅔ van de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Dop de rest van de tuinbonen. Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Schep de hummus op een plat bord, bestrooi met de gedopte tuinbonen, za’atar en besprenkel met de rest van de olie. Serveer de komkommers ernaast.
Komkommer met hummus van tuinbonen
Instructievideo - 00:35 min.
Komkommer met hummus van tuinbonen
Een borrelhapje wordt nog lekkerder als-ie gezond is en 150 gram groente per persoon bevat.
null personen
205 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tuinbonen 2 min. in kokend water en giet af. Spoel de kikkererwten in een vergiet onder koud stromend water. Pers de citroen uit. Meng het citroensap, de knoflook, kikkererwten, de helft van de tuinbonen, de sesamolie en ⅔ van de olijfolie in de keukenmachine tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Dop de rest van de tuinbonen. Snijd de komkommers in de lengte in vieren. Schep de hummus op een plat bord, bestrooi met de gedopte tuinbonen, za’atar en besprenkel met de rest van de olie. Serveer de komkommers ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g diepvries tuinbonen
400 g kikkererwten in blik
1 citroen
2 tenen knoflook
1 el sesamolie
1½ el milde olijfolie
400 g snoepgroente komkommers
1½ el za'atar
Dit heb je nodig
keukenmachine