Paprika-hummus met regenboogwortel
Dippen in paprika-hummus is sowieso al een goed idee, maar met deze regenboogwortel wordt het nóg feestelijker. Zet de (borrel)plank maar vast klaar!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30-40 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Keer halverwege om. Haal de paprika’s uit de oven, doe in een hittebestendige kom en dek af met vershoudfolie. Laat ze 30 min. afkoelen en verwijder het zwarte vel. Trek de steelaanzet met de zaadjes die eraan vastzitten uit de paprika’s.
Maak ondertussen de wortels schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd dikkere wortels in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af, maar vang 20 ml vocht (per 8 personen) op.
Doe ¾ geroosterde paprika, de kikkererwten, knoflook, tahin, het citroensap en de gemalen komijn in de keukenmachine en maal tot een gladde hummus. Voeg eventueel wat van het kikkererwtenvocht toe als de hummus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de geroosterde paprika grof. Schep de hummus in een kom, verdeel de rest van de geroosterde paprika erover en serveer met de regenboogwortel.
Paprika-hummus met regenboogwortel
Dippen in paprika-hummus is sowieso al een goed idee, maar met deze regenboogwortel wordt het nóg feestelijker. Zet de (borrel)plank maar vast klaar!
null personen
110 kcal
30 min. bereiden
20 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 °C. Verdeel de paprika’s over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster ze 30-40 min. tot het vel zwartgeblakerd is. Keer halverwege om. Haal de paprika’s uit de oven, doe in een hittebestendige kom en dek af met vershoudfolie. Laat ze 30 min. afkoelen en verwijder het zwarte vel. Trek de steelaanzet met de zaadjes die eraan vastzitten uit de paprika’s.
Maak ondertussen de wortels schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd dikkere wortels in kwarten. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Giet de kikkererwten af, maar vang 20 ml vocht (per 8 personen) op.
Doe ¾ geroosterde paprika, de kikkererwten, knoflook, tahin, het citroensap en de gemalen komijn in de keukenmachine en maal tot een gladde hummus. Voeg eventueel wat van het kikkererwtenvocht toe als de hummus te dik is. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de rest van de geroosterde paprika grof. Schep de hummus in een kom, verdeel de rest van de geroosterde paprika erover en serveer met de regenboogwortel.
bereidingstip:
combinatietip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 puntpaprika's
300 g regenboog wortelmix
½ citroen
400 g kikkererwten in blik
1 teen knoflook
60 g tahin
1 tl gemalen komijn
Dit heb je nodig
bakpapier
vershoudfolie
keukenmachine