Bietenhummus
Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de knoflook fijn.
Zet het vuur laag. Voeg de kikkererwten, knoflook en sesamolie toe. Bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Doe de bieten en het kikkererwtenmengsel in de kom van de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Bietenhummus
Op toast of als dip: hummus doet 't altijd goed. Deze variant met bieten geeft de dip een zoetig accent.
null personen
195 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het karwijzaad 3 min. op middelhoog vuur. Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en snijd de knoflook fijn.
Zet het vuur laag. Voeg de kikkererwten, knoflook en sesamolie toe. Bak nog 2 min. mee. Schep goed om. Doe de bieten en het kikkererwtenmengsel in de kom van de keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
bewaartip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 tl karwijzaad
350 g kikkererwten in blik
1 teen knoflook
3 el sesamolie
400 g geraspte bietjes