Falafelwafel met hummus en een groene salade
Fan van falafel en fan van wafels? Dan combineren we die twee toch gewoon!
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn, de bosui in ringen en de snoepkomkommers in plakjes. Pers de citroen uit. Meng door elkaar en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout.
Verhit het wafelijzer. Verdeel het falafeldeeg in 4 gelijke porties en vorm er met natte handen 4 bolletjes van. Vet het wafelijzer in met de milde olijfolie. Verdeel de deegbolletjes over het hete wafelijzer en bak in 3-4 min. gaar en licht goudbruin.
Haal ondertussen de blaadjes van de krop sla. Verdeel de falafelwafels (2 per persoon), groene salade, blaadjes sla en de hummus over de borden.
Falafelwafel met hummus en een groene salade
Fan van falafel en fan van wafels? Dan combineren we die twee toch gewoon!
hoofdgerecht
null personen
685 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de peterselie fijn, de bosui in ringen en de snoepkomkommers in plakjes. Pers de citroen uit. Meng door elkaar en breng op smaak met de extra vierge olijfolie, 1 el citroensap (per 2 personen), peper en eventueel zout.
Verhit het wafelijzer. Verdeel het falafeldeeg in 4 gelijke porties en vorm er met natte handen 4 bolletjes van. Vet het wafelijzer in met de milde olijfolie. Verdeel de deegbolletjes over het hete wafelijzer en bak in 3-4 min. gaar en licht goudbruin.
Haal ondertussen de blaadjes van de krop sla. Verdeel de falafelwafels (2 per persoon), groene salade, blaadjes sla en de hummus over de borden.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
7½ g verse platte peterselie
1 bosuitje
300 g snoepkomkommers
1 citroen
1 el extra vierge olijfolie
350 g vers falafeldeeg
1 el milde olijfolie
1 krop babyromainesla
200 g hummus rode biet
Dit heb je nodig
wafelijzer