Zalmburger met coleslaw
Deze zalmburger maak je lekker zelf. Knapperige coleslaw en dressing erbij, smullen maar.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de bosui in ringen. Laat de zalm uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het ei los. Meng de zalm goed met het ei, paneermeel, de helft van de bosui, 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van Ø 8 cm van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng de mayonaise met het water en de sriracha. Meng de helft van de dressing met de spitskool, peen julienne en de rest van de bosui.
Snijd de bolletjes open en besmeer de onderste helften met de rest van de dressing. Beleg met wat komkommer, een burger en wat coleslaw. Serveer de rest van de coleslaw en komkommer erbij.
Zalmburger met coleslaw
Deze zalmburger maak je lekker zelf. Knapperige coleslaw en dressing erbij, smullen maar.
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd de bosui in ringen. Laat de zalm uitlekken. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop het ei los. Meng de zalm goed met het ei, paneermeel, de helft van de bosui, 1 el citroensap en 1 tl citroenrasp. Vorm er met vochtige handen 4 burgers van Ø 8 cm van.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de burgers in 12 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes. Meng de mayonaise met het water en de sriracha. Meng de helft van de dressing met de spitskool, peen julienne en de rest van de bosui.
Snijd de bolletjes open en besmeer de onderste helften met de rest van de dressing. Beleg met wat komkommer, een burger en wat coleslaw. Serveer de rest van de coleslaw en komkommer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
3 bosuien
426 g wilde roze zalm in blik
1 citroen
1 middelgroot ei
1½ el paneermeel
1 el traditionele olijfolie
1 komkommer
4½ el mayonaise
1 el water
2 tl Sriracha Thaise chilisaus
200 g gesneden spitskool
150 g peen julienne
4 bakkersbolllen waldkorn