Havermoutkoeken met noten en rozijnen
Krokant tussendoortje boordevol vezels.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan. Klop de eieren los. Meng de havermout, bakpoeder, het speltmeel en een mespunt zout in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie, honing, kaneel en de losgeklopte eieren toe.
Hak de noten grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het mengsel. Maak er met natte handen de koekjes van met een doorsnede van 8-10 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
Havermoutkoeken met noten en rozijnen
Krokant tussendoortje boordevol vezels.
null porties
270 kcal
15 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt de kokosolie op laag vuur in een steelpan. Klop de eieren los. Meng de havermout, bakpoeder, het speltmeel en een mespunt zout in een kom. Voeg de gesmolten kokosolie, honing, kaneel en de losgeklopte eieren toe.
Hak de noten grof en voeg samen met de rozijnen toe aan het mengsel. Maak er met natte handen de koekjes van met een doorsnede van 8-10 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de koekjes in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Neem uit de oven en laat helemaal afkoelen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 el kokosolie
2 middelgrote eieren
150 g havermout
1 tl bakpoeder
50 g speltmeel
3 el vloeibare honing
1 tl kaneel
40 g ongebrande pecannoten
40 g ongebrande hazelnoten
75 g rozijnen
Dit heb je nodig
bakpapier