Banaanmuffins
Perfect als gezond tussendoortje, maar ze doen het ook goed op de brunchtafel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een ruime kom.
Pel en prak de bananen. Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de honing en kokosolie. Spatel door het bloemmengsel. Hak de pecannoten grof en meng met de banaan en rozijnen door het bloemmengsel.
Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 eetlepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.
Banaanmuffins
Perfect als gezond tussendoortje, maar ze doen het ook goed op de brunchtafel.
null porties
290 kcal
20 min. bereiden
30 min. wachten
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe de bloem, kaneel, bakpoeder en het zout in een ruime kom.
Pel en prak de bananen. Klop de eieren los met de crème fraîche en meng met de honing en kokosolie. Spatel door het bloemmengsel. Hak de pecannoten grof en meng met de banaan en rozijnen door het bloemmengsel.
Doe de papieren cakevormpjes in de muffinvorm en verdeel met 2 eetlepels het beslag erover. Bak de muffins in ca. 25 min. gaar in het midden van de oven. Steek de satéprikker in een muffin. Komt deze er schoon en droog uit, dan zijn de muffins gaar.
Neem de muffins uit de vorm en laat in 30 min. afkoelen op een rooster.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
250 g speltbloem
1 tl gemalen kaneel
2 tl bakpoeder
1 tl zout
2 middelgrote eieren
125 g crème fraîche
5 el vloeibare honing
75 g kokosolie
3 rijpe bananen
70 g ongebrande pecannoten
70 g AH Excellent royale rozijnen uit Chili
Dit heb je nodig
papieren cupcakevormpjes
muffinvorm met 12 holtes
sateprikker