Biologische amandelcake met banaan & citroen
Biobakken: dat smaakt nog lekkerder.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in met kokosolie. Pel de bananen, prak ze en doe in een kom. Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Doe het citroenrasp samen met de eieren, amandelpasta, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in de kom bij de banaan.
Zeef de tarwebloem en bakpoeder boven de kom en meng met de inhoud. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Hak de amandelen grof en strooi over het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
Controleer na 55 min. met een satéprikker of-ie gaar is. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 min. Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen op een rooster.
Biologische amandelcake met banaan & citroen
Biobakken: dat smaakt nog lekkerder.
null personen
325 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in met kokosolie. Pel de bananen, prak ze en doe in een kom. Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Doe het citroenrasp samen met de eieren, amandelpasta, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in de kom bij de banaan.
Zeef de tarwebloem en bakpoeder boven de kom en meng met de inhoud. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Hak de amandelen grof en strooi over het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.
Controleer na 55 min. met een satéprikker of-ie gaar is. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 min. Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen op een rooster.
bewaartip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1½ el kokosolie
6 rijpe bananen
2 citroenen
2 middelgrote eieren
170 g amandelpasta
3 el ahornsiroop
200 g tarwebloem
8 g bakpoeder
50 g ongebrande amandelen
Dit heb je nodig
cakevorm 30 cm
satéprikker