Biologische amandelcake met banaan & citroen
bewaar
bewaar

Biologische amandelcake met banaan & citroen

Biobakken: dat smaakt nog lekkerder.

15 min. bereiden / 1 uur oventijd / 1 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de cakevorm in met kokosolie. Pel de bananen, prak ze en doe in een kom. Boen de citroenen schoon en rasp de schil. Doe het citroenrasp samen met de eieren, amandelpasta, gesmolten kokosolie en ahornsiroop in de kom bij de banaan.

Zeef de tarwebloem en bakpoeder boven de kom en meng met de inhoud. Verdeel het beslag gelijkmatig over de cakevorm. Hak de amandelen grof en strooi over het beslag. Bak de cake in het midden van de oven in ca. 1 uur goudbruin en gaar.

Controleer na 55 min. met een satéprikker of-ie gaar is. Als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de cake gaar. Zo niet, bak de cake dan nog 5 min. Neem uit de oven en laat 1 uur in de vorm afkoelen op een rooster.

bewaartipJe kunt de cake 2 dagen van tevoren maken, bewaar afgedekt buiten de koelkast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Biologische amandelcake met banaan & citroen

Biobakken: dat smaakt nog lekkerder.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig