Havermout-monsterkoekjes
Deze voedzame koekjes van havermout, banaan en hazelnoten zijn monsterlijk lekker.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met een garde, prak de banaan, laat de kokosolie smelten en hak de hazelnoten grof. Roer eerst de banaan, kokosolie, honing en kaneel erdoor en dan de hazelnoten en havermout.
Verdeel het mengsel in 14 gelijke, slordige hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een beetje plat, maar zorg ervoor dat de koekjes wel wat grillig blijven. Bak in de oven in ca. 15 min. lichtbruin. Laat 5 min. afkoelen.
Maak oren, ogen en monden van de rozijnen, kokosflakes en bananenchips. Gebruik eventueel wat honing om alles vast te plakken.
Havermout-monsterkoekjes
Deze voedzame koekjes van havermout, banaan en hazelnoten zijn monsterlijk lekker.
null porties
190 kcal
30 min. bereiden
5 min. wachten
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop het ei los met een garde, prak de banaan, laat de kokosolie smelten en hak de hazelnoten grof. Roer eerst de banaan, kokosolie, honing en kaneel erdoor en dan de hazelnoten en havermout.
Verdeel het mengsel in 14 gelijke, slordige hoopjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Druk een beetje plat, maar zorg ervoor dat de koekjes wel wat grillig blijven. Bak in de oven in ca. 15 min. lichtbruin. Laat 5 min. afkoelen.
Maak oren, ogen en monden van de rozijnen, kokosflakes en bananenchips. Gebruik eventueel wat honing om alles vast te plakken.
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 middelgroot scharrelei
2 bananen
3 el kokosolie
4 el vloeibare honing
1 tl gemalen kaneel
75 g ongebrande hazelnoten
200 g havermout
28 rozijnen
14 biologische kokossnippers
28 bananenchips
Dit heb je nodig
bakpapier