Makkelijk bananenbrood met havermout
Dit bananenbrood wil je niet alleen als tussendoortje, maar ook als ontbijt, lunch en toetje!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een hittebestendig kommetje in de magnetron. Prak de bananen fijn. Voeg een voor een de eieren toe en roer met een garde erdoor. Voeg de gesmolten boter, 150 g fijne havermout (per bananenbrood), kaneel, suiker en een snufje zout toe en roer goed door tot een homogeen beslag.
Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel de rest van de havermout over het beslag. Bak het bananenbrood in 45 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen.
Makkelijk bananenbrood met havermout
Dit bananenbrood wil je niet alleen als tussendoortje, maar ook als ontbijt, lunch en toetje!
null personen
190 kcal
10 min. bereiden
60 min. wachten
45 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Smelt de boter in een hittebestendig kommetje in de magnetron. Prak de bananen fijn. Voeg een voor een de eieren toe en roer met een garde erdoor. Voeg de gesmolten boter, 150 g fijne havermout (per bananenbrood), kaneel, suiker en een snufje zout toe en roer goed door tot een homogeen beslag.
Verdeel het beslag over het cakeblik en verdeel de rest van de havermout over het beslag. Bak het bananenbrood in 45 min. in het midden van de voorverwarmde oven gaar. Laat het brood minimaal 1 uur afkoelen.
vegantip:
dieettip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
50 g ongezouten roomboter
3 bananen
2 middelgrote eieren
170 g fijne havermout
1 tl gemalen kaneel
100 g kristalsuiker
Dit heb je nodig
magnetron
garde
cakeblik (23 cm, ingevet)