Havermout appeltaartjes
Geef een twist aan je appeltaartjes door ze deze keer met havermout te maken. Een gebakje waar iedereen van smult.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf in een kom de bloem met de suiker en de boter met je vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Meng de havermout erdoor. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Schil de appels en snijd in kwarten. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Voeg het citroenrasp en -sap toe aan de appel. Meng de kaneel en custardpoeder erdoor.
Bestuif de muffinvorm met bloem. Bekleed de muffinholtes met ⅔ van het deeg.
Verdeel de appel over de deegbodems. Verkruimel de rest van het deeg over de taartjes. Bak de havermoutappeltaartjes in 35-40 min. gaar en goudbruin. Laat de taartjes afkoelen in de vorm zodat ze stevig kunnen worden.
Havermout appeltaartjes
Geef een twist aan je appeltaartjes door ze deze keer met havermout te maken. Een gebakje waar iedereen van smult.
null porties
270 kcal
20 min. bereiden
60 min. wachten
40 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf in een kom de bloem met de suiker en de boter met je vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Meng de havermout erdoor. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.
Schil de appels en snijd in kwarten. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Voeg het citroenrasp en -sap toe aan de appel. Meng de kaneel en custardpoeder erdoor.
Bestuif de muffinvorm met bloem. Bekleed de muffinholtes met ⅔ van het deeg.
Verdeel de appel over de deegbodems. Verkruimel de rest van het deeg over de taartjes. Bak de havermoutappeltaartjes in 35-40 min. gaar en goudbruin. Laat de taartjes afkoelen in de vorm zodat ze stevig kunnen worden.
bereidingstip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
200 g tarwebloem
150 g witte basterdsuiker
175 g ongezouten roomboter
100 g fijne havermout
3 appels
1 citroen
1 tl gemalen kaneel
2 el custardpoeder
Dit heb je nodig
muffinvorm met 12 holtes (ingevet)