Havermout appeltaartjes
bewaar
bewaar

Havermout appeltaartjes

Geef een twist aan je appeltaartjes door ze deze keer met havermout te maken. Een gebakje waar iedereen van smult.

20 min. bereiden / 40 min. oventijd / 1 uur wachten

8 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 °C. Wrijf in een kom de bloem met de suiker en de boter met je vingertoppen door elkaar tot het deeg op kruimels lijkt. Meng de havermout erdoor. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.

Schil de appels en snijd in kwarten. Snijd de kwarten in stukjes en doe in een kom. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit. Voeg het citroenrasp en -sap toe aan de appel. Meng de kaneel en custardpoeder erdoor.

Bestuif de muffinvorm met bloem. Bekleed de muffinholtes met ⅔ van het deeg.

Verdeel de appel over de deegbodems. Verkruimel de rest van het deeg over de taartjes. Bak de havermoutappeltaartjes in 35-40 min. gaar en goudbruin. Laat de taartjes afkoelen in de vorm zodat ze stevig kunnen worden.

bereidingstipAls het deeg plakkerig is, kun je het met natte handen in de vorm drukken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Havermout appeltaartjes

Geef een twist aan je appeltaartjes door ze deze keer met havermout te maken. Een gebakje waar iedereen van smult.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig