Ontbijtcake met noten en banaan
Vries de cake in plakjes in, dan kun je er elke dag een meenemen/meegeven als ontbijt of tussendoortje.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom. Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in. Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast.
Ontbijtcake met noten en gojibessen
Instructievideo - 01:32 min.
Ontbijtcake met noten en banaan
Vries de cake in plakjes in, dan kun je er elke dag een meenemen/meegeven als ontbijt of tussendoortje.
null porties
385 kcal
15 min. bereiden
50 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 160 °C. Pel de bananen, breek ze in stukken en doe in de keukenmachine. Voeg de eieren, kokosolie en ahornsiroop toe. Schil de gember, snijd in kleine stukjes en doe in de keukenmachine met de kaneel en het zout. Maal tot een glad beslag en schenk in een ruime kom. Meng het hazelnootmeel, de havermout, kokos, pecannoten en gojibessen met een spatel door het beslag.
Bekleed de cakevorm met bakpapier. Schenk het beslag in de vorm. Verdeel de dadels gelijkmatig over het beslag en duw ze er in. Bak de cake ca. 50 min. Steek tegen het einde van de baktijd een satéprikker in de cake. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat de cake in de vorm helemaal afkoelen. Bewaar de cake in de koelkast.
bewaartip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
4 bananen
4 middelgrote eieren
100 g kokosolie
100 ml ahornsiroop
3 cm verse gember
1 el gemalen kaneel
1 tl zout
200 g hazelnootmeel
100 g havermout
50 g kokoschips
100 g ongebrande pecannoten
50 g gojibessen
200 g dadels zonder pit
Dit heb je nodig
staafmixer of keukenmachine
bakpapier
cakevorm (30 cm)
satéprikker