Rodekoolsteak met blauwe kaas en truffel
bewaar
bewaar

Rodekoolsteak met blauwe kaas en truffel

De blauwe kaas en truffel maken dit bijzondere gerecht helemaal af.

15 min. bereiden / 30 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen en klop samen met de olijfolie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in 30 min. gaar.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn. Verkruimel de blauwe kaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Schenk de blauwe kaas-truffeldressing en de cremaceto er in streepjes overheen. Bestrooi met de pistachenootjes. Serveer direct. Lekker met geroosterde zoete aardappel en salade van veldsla.

combinatietipLekker met geroosterde zoete aardappel en salade van veldsla.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rodekoolsteak met blauwe kaas en truffel

De blauwe kaas en truffel maken dit bijzondere gerecht helemaal af.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig