Rodekoolsteak met blauwe kaas en truffel
De blauwe kaas en truffel maken dit bijzondere gerecht helemaal af.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen en klop samen met de olijfolie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in 30 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn. Verkruimel de blauwe kaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Schenk de blauwe kaas-truffeldressing en de cremaceto er in streepjes overheen. Bestrooi met de pistachenootjes. Serveer direct. Lekker met geroosterde zoete aardappel en salade van veldsla.
Rodekoolsteak met blauwe kaas en truffel
De blauwe kaas en truffel maken dit bijzondere gerecht helemaal af.
hoofdgerecht
null personen
450 kcal
15 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen en klop samen met de olijfolie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in 30 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn. Verkruimel de blauwe kaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat 5 min. afkoelen. Schenk de blauwe kaas-truffeldressing en de cremaceto er in streepjes overheen. Bestrooi met de pistachenootjes. Serveer direct. Lekker met geroosterde zoete aardappel en salade van veldsla.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rodekool
1 citroen
4 el (olijf)olie
2 el vloeibare honing
50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
50 g Blue d'Auvergne blauwaderkaas 50+
3 el koelverse truffelmayonaise
2 el water
2 el Mazzetti cremaceto classico
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer met hoge beker