Rodekoolsteak met blauwaderkaas en truffel
Rodekool ziet er fantastisch uit op een mooi gedekte kersttafel. En met pistache, kaas en truffel smaakt-ie ook fantastisch!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de onderkant van de stronk eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen uit. Klop 2 el sap (per 4 personen) samen met de olie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn. Verkruimel de blauwaderkaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koolsteaks 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kaas-truffeldressing en de cremaceto. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.
Rodekoolsteak met blauwaderkaas en truffel
Rodekool ziet er fantastisch uit op een mooi gedekte kersttafel. En met pistache, kaas en truffel smaakt-ie ook fantastisch!
hoofdgerecht
null personen
550 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Snijd de kool van boven naar beneden in plakken van 1 cm. Laat de onderkant van de stronk eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Pers de citroen uit. Klop 2 el sap (per 4 personen) samen met de olie en honing tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg de koolsteaks op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de dressing. Rooster in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. Schep uit de pan op een bord, laat afkoelen en hak fijn. Verkruimel de blauwaderkaas boven een hoge beker en voeg de truffelmayonaise en het water toe. Pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Neem de bakplaat uit de oven en laat de koolsteaks 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kaas-truffeldressing en de cremaceto. Bestrooi met de pistachenoten. Serveer direct.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 rodekool
1 citroen
4 el (olijf)olie
2 el honing
50 g gepelde ongezouten pistachenoten
100 g Blue Stilton blauwaderkaas
4 el truffelmayonaise
2 el water
2 el Mazzetti cremaceto classico
Dit heb je nodig
bakpapier
staafmixer