Lauwwarme pompoen- en courgettespaghetti
Spaghetti waar geen spaghetti aan te pas komt. Maar wél lekker veel groente!
Aan de slag
Halveer de tomaten en rasp ze op een grove rasp, waarbij je het vruchtvlees raspt en het vel overhoudt (dat wordt niet gebruikt). Meng olie, peper en eventueel zout door de rauwe tomatensaus. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer door de saus.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de courgette- en pompoenspaghetti toe en roerbak nog 3 min. Voeg de laatste minuut ¾ van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen.
Schep de tomatensaus erover en verdeel de mozzarellabolletjes over de kommen. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes en maal er wat verse peper over.
Lauwwarme pompoen- en courgettespaghetti
Spaghetti waar geen spaghetti aan te pas komt. Maar wél lekker veel groente!
hoofdgerecht
null personen
430 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Halveer de tomaten en rasp ze op een grove rasp, waarbij je het vruchtvlees raspt en het vel overhoudt (dat wordt niet gebruikt). Meng olie, peper en eventueel zout door de rauwe tomatensaus. Snijd de basilicumblaadjes fijn en roer door de saus.
Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Verhit de olie in een wok en bak de ui en knoflook 1 min. op hoog vuur. Voeg de courgette- en pompoenspaghetti toe en roerbak nog 3 min. Voeg de laatste minuut ¾ van de geraspte Parmezaanse kaas toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over 4 kommen.
Schep de tomatensaus erover en verdeel de mozzarellabolletjes over de kommen. Garneer met de rest van de Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes en maal er wat verse peper over.
variatietip:
kookstaptip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
280 g Tasty Tom trostomaten
4 el (olijf)olie
1 bakje verse basilicum
1 ui
1 teen knoflook
100 g Parmigiano Reggiano
800 g courgette spaghetti
400 g pompoenspaghetti
150 g mini-buffelmozzarella