Pompoenspaghetti met kipgehaktballetjes en Parmezaanse kaas
Je favoriete pastagerecht, maar dan met extra groenten: dat is nog eens een meevaller.
Aan de slag
Snijd de sjalotten in ringetjes. Meng de salie, peper en zout door het kipgehakt en vorm met vochtige handen 4 balletjes per persoon. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.
Roer ondertussen de tomatenpuree los met het water. Voeg samen met de tomaten toe aan de gehaktballetjes. Breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.
Kook ondertussen de verse spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe.
Rasp de kaas. Schep de helft door de saus. Verdeel de pompoenspaghetti en saus over de borden. Bestrooi met de rest van de kaas.
Pompoenspaghetti met kipgehaktballetjes en Parmezaanse kaas
Je favoriete pastagerecht, maar dan met extra groenten: dat is nog eens een meevaller.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de sjalotten in ringetjes. Meng de salie, peper en zout door het kipgehakt en vorm met vochtige handen 4 balletjes per persoon. Verhit de olie in een hapjespan en bak de sjalot 3 min. op middelhoog vuur. Voeg de gehaktballetjes toe en bak in 5 min. rondom goudbruin.
Roer ondertussen de tomatenpuree los met het water. Voeg samen met de tomaten toe aan de gehaktballetjes. Breng aan de kook en laat 5 min. afgedekt op laag vuur koken.
Kook ondertussen de verse spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe.
Rasp de kaas. Schep de helft door de saus. Verdeel de pompoenspaghetti en saus over de borden. Bestrooi met de rest van de kaas.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
300 g sjalotten
2 tl gedroogde salie
300 g kipgehakt naturel
2 el (olijf)olie
70 g tomatenpuree
200 ml water
400 g rivolo-cherrytomaten
250 g verse spaghetti
800 g pompoenspaghetti
75 g Parmigiano Reggiano