Amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache
Kerst is hét moment om groot uit te pakken. Voeg dus eens een gang toe, zoals deze amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache.
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat afkoelen en hak grof. Pluk 8 kleine blaadjes (per 4 personen) van het takje oregano.
Snijd de tomaat in 4 plakken. Besprenkel met de olie en de zoutvlokken.
Scheur de bolletjes mozzarella grofweg doormidden. Leg een plak tomaat op een schoteltje en leg er 1½ bolletje mozzarella op. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met de rest van de zoutvlokken en peper. Bestrooi met de blaadjes oregano en de geroosterde pistache.
Amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache
Kerst is hét moment om groot uit te pakken. Voeg dus eens een gang toe, zoals deze amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache.
voorgerecht
null personen
100 kcal
10 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat afkoelen en hak grof. Pluk 8 kleine blaadjes (per 4 personen) van het takje oregano.
Snijd de tomaat in 4 plakken. Besprenkel met de olie en de zoutvlokken.
Scheur de bolletjes mozzarella grofweg doormidden. Leg een plak tomaat op een schoteltje en leg er 1½ bolletje mozzarella op. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met de rest van de zoutvlokken en peper. Bestrooi met de blaadjes oregano en de geroosterde pistache.
algemeen:
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
15 g gepelde pistachenoten
1 takje verse oregano
1 Tasty Tom trostomaat
1 tl traditionele olijfolie
¼ tl zeezoutvlokken
6 bolletjes mini-buffelmozzarella