Amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache
bewaar
bewaar

Amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache

Kerst is hét moment om groot uit te pakken. Voeg dus eens een gang toe, zoals deze amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache.

10 min. bereiden

6 ingrediënten

Aan de slag

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster hierin de pistachenoten op middelhoog vuur in 3 min. knapperig. Laat afkoelen en hak grof. Pluk 8 kleine blaadjes (per 4 personen) van het takje oregano.

Snijd de tomaat in 4 plakken. Besprenkel met de olie en de zoutvlokken.

Scheur de bolletjes mozzarella grofweg doormidden. Leg een plak tomaat op een schoteltje en leg er 1½ bolletje mozzarella op. Besprenkel met de rest van de olie en breng op smaak met de rest van de zoutvlokken en peper. Bestrooi met de blaadjes oregano en de geroosterde pistache.

algemeenVerse oregano is niet in elke Albert Heijn-winkel verkrijgbaar. Bestel op ah.nl of vervang door 1 bakje Italiaanse kruidenmix (20 g) en gebruik daaruit 1 takje oregano.
algemeenGebruik de rest van de oregano in een pastasaus, of maak er een kruidenolie van door de blaadjes te pureren met 100 ml olijfolie. Die olie kun je in de koelkast 1 week bewaren.
bereidingstipJe kunt dit gerechtje 1 uur van tevoren maken. Bewaar afgedekt op kamertemperatuur. Bestrooi pas vlak voor het serveren met de oregano.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache

Kerst is hét moment om groot uit te pakken. Voeg dus eens een gang toe, zoals deze amuse van buffelmozzarella, tomaat en pistache.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig