Carpaccio van tomaat met parmezaan en pijnboompitten
Carpaccio kennen we natuurlijk van rundvlees, maar tomaat is een héle goede vervanger.
Aan de slag
Pers de knoflook. Halveer de citroen. Rasp de gele schil van één helft. Meng met de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over een grote schaal. Schaaf de kaas in flinters. Besprenkel de tomaten met de dressing, verdeel de kaas en de pijnboompitten erover en garneer met blaadjes oregano.
Carpaccio van tomaat met parmezaan en pijnboompitten
Carpaccio kennen we natuurlijk van rundvlees, maar tomaat is een héle goede vervanger.
voorgerecht
null personen
235 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Pers de knoflook. Halveer de citroen. Rasp de gele schil van één helft. Meng met de olie, azijn, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten op middelhoog vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord.
Snijd ondertussen de tomaten in zo dun mogelijke plakjes en verdeel dakpansgewijs over een grote schaal. Schaaf de kaas in flinters. Besprenkel de tomaten met de dressing, verdeel de kaas en de pijnboompitten erover en garneer met blaadjes oregano.
bereidingstip:
variatietip:
variatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
½ teen knoflook
1 citroen
2 el extra vierge olijfolie
½ el balsamicoazijn
1 tl vloeibare honing
1 tl dijonmosterd
50 g pijnboompitten
8 Tasty Tom trostomaten
75 g Parmigiano Reggiano
3 takjes verse oregano