Paddenstoelen van tomaat en ei
Gezonde snacks hoeven helemaal niet saai te zijn: dat bewijzen deze paddenstoelen.
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd van elk ei een klein stukje van de boven- en onderkant.
Halveer de tomaten. Schep de zaadlijsten uit de tomaten uit en zorg dat de buitenkant heel blijft. Dep de binnen- en buitenkant van de tomaat helemaal droog. Breng de kwark eventueel op smaak met wat zout.
Zet alle eieren rechtop op een schaal en verdeel de helft van de kwark over de bovenkant van de eieren. Zet de tomatenkapjes erop. Doe de rest van de kwark in een boterhamzakje. Knip van een van de zijkanten een klein puntje zodat je het als spuitzak kunt gebruiken. Zet stippen met het spuitzakje op elk tomatenkapje.
Paddenstoelen van tomaat en ei
Gezonde snacks hoeven helemaal niet saai te zijn: dat bewijzen deze paddenstoelen.
null personen
80 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de eieren in 8 min. hard, laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd van elk ei een klein stukje van de boven- en onderkant.
Halveer de tomaten. Schep de zaadlijsten uit de tomaten uit en zorg dat de buitenkant heel blijft. Dep de binnen- en buitenkant van de tomaat helemaal droog. Breng de kwark eventueel op smaak met wat zout.
Zet alle eieren rechtop op een schaal en verdeel de helft van de kwark over de bovenkant van de eieren. Zet de tomatenkapjes erop. Doe de rest van de kwark in een boterhamzakje. Knip van een van de zijkanten een klein puntje zodat je het als spuitzak kunt gebruiken. Zet stippen met het spuitzakje op elk tomatenkapje.
algemeen:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
6 middelgrote scharreleieren
3 Tasty Tom trostomaten
50 g magere kwark