Spaghetti van zoete aardappel met tomaat & Catelaanse worstjes
Waarom alleen gewone spaghetti eten als je de sliertjes ook kunt mengen met pompoenspaghetti?
Aan de slag
Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de tenen knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en halveer ze.
Houd 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten apart. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hapjespan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de cherrytomaatjes toe en bak 4 min. op middelhoog vuur mee. Schep regelmatig om.
Doe de zongedroogde tomaten, de rest van de cherrytomaatjes en 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Voeg als het water kookt de verse pasta en eventueel zout toe aan de pan en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.
Meng de spaghetti met de gepureerde tomaten en de gebakken tomaat. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken en verdeel over diepe borden. Snijd elke worst in 3 stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met de kaas.
Spaghetti van zoete aardappel met tomaat & Catelaanse worstjes
Waarom alleen gewone spaghetti eten als je de sliertjes ook kunt mengen met pompoenspaghetti?
hoofdgerecht
null personen
880 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de tenen knoflook schoon en snijd fijn. Was de tomaten en halveer ze.
Houd 3 el olie uit het potje zongedroogde tomaten apart. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een koekenpan en bak de braadworsten op laag vuur in 15 min. rondom goudbruin en gaar.
Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Verhit 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hapjespan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de knoflook en de helft van de cherrytomaatjes toe en bak 4 min. op middelhoog vuur mee. Schep regelmatig om.
Doe de zongedroogde tomaten, de rest van de cherrytomaatjes en 1 el olie uit het potje zongedroogde tomaten in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
Voeg als het water kookt de verse pasta en eventueel zout toe aan de pan en kook in 4 min. beetgaar. Voeg de laatste minuut de pompoenspaghetti toe. Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.
Meng de spaghetti met de gepureerde tomaten en de gebakken tomaat. Voeg eventueel wat kookvocht toe om het smeuïger te maken en verdeel over diepe borden. Snijd elke worst in 3 stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met de kaas.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
2 rode uien
2 tenen knoflook
500 g cherrytomaten
150 g zongedroogde tomaten in olie
4 stuks braadworsten
500 g verse spaghetti all'uovo
400 g pompoenspaghetti
60 g Regato 40+ kaas
Dit heb je nodig
staafmixer met hoge beker