Groentespiesen met kruidenolie
De kruidenolie bij dit bijgerecht van de barbecue maak je zelf van verse kruiden.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de houten satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1,5 cm. Snijd de sjalotten in 4 parten.
Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en voeg deze toe. Voeg de knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten ca. 12 min. op de barbecue, de courgette ca. 10 min. en de paprika en tomaten ca. 5 min. Keer regelmatig. Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.
Groentespiesen met kruidenolie
De kruidenolie bij dit bijgerecht van de barbecue maak je zelf van verse kruiden.
bijgerecht
null personen
220 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Laat de houten satéprikkers 30 min. weken in een schaal met water, zodat ze niet verbranden op de barbecue. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukken van 2 cm. Halveer de courgette in de lengte en snijd de helften in plakken van 1,5 cm. Snijd de sjalotten in 4 parten.
Snijd de peterselie grof en doe in een hoge beker. Haal de blaadjes van de takjes basilicum en voeg deze toe. Voeg de knoflook, olie, peper en eventueel zout toe en pureer met de staafmixer tot een kruidenolie.
Maak aparte spiesen van de courgette, paprika, sjalotten en tomaten. Bestrijk de groentespiesen met de helft van de kruidenolie. Gril de sjalotten ca. 12 min. op de barbecue, de courgette ca. 10 min. en de paprika en tomaten ca. 5 min. Keer regelmatig. Haal de groenten van de satéprikkers of spiesen en doe in een schaal. Verdeel de rest van de kruidenolie erover.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 gele paprika
1 courgette
4 sjalotten
20 g verse platte peterselie
15 g verse basilicum
1 teen knoflook
75 ml traditionele olijfolie
250 g cherrytomaten
Dit heb je nodig
barbecue
sateprikkers
staafmixer