Moinkballs
Je dipt het smeuïge gehakt omwikkeld met krokant spek als het gaar is in barbecuesaus: zó lekker!
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C. Wikkel voor de MOINKballs elk rundergehaktballetje in een plak gerookt ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Besprenkel de omwikkelde rundergehaktballetjes met de beef-rub. Laat een handje houtsnippers weken in water en laat uitlekken. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en leg de MOINKballs op het rooster. Doe de deksel op de barbecue. Rook de balletjes indirect 30 min. Bestrijk ze met de barbecuesaus en rook nog 5 min.
Moinkballs
Je dipt het smeuïge gehakt omwikkeld met krokant spek als het gaar is in barbecuesaus: zó lekker!
null personen
450 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Bereid de barbecue voor op indirect grillen bij een temperatuur van 110 °C. Wikkel voor de MOINKballs elk rundergehaktballetje in een plak gerookt ontbijtspek en zet vast met een cocktailprikker. Besprenkel de omwikkelde rundergehaktballetjes met de beef-rub. Laat een handje houtsnippers weken in water en laat uitlekken. Voeg de houtsnippers toe aan de kolen en leg de MOINKballs op het rooster. Doe de deksel op de barbecue. Rook de balletjes indirect 30 min. Bestrijk ze met de barbecuesaus en rook nog 5 min.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
12 Hollandse runderballetjes
12 plakjes gerookt ontbijtspek
6 el smokey's beef-rub
8 el bold & beefy bbq-saus
Dit heb je nodig
barbecue
cocktailprikkers
houtsnippers