Holy smoke that's hot-sauce
bewaar
bewaar

Holy smoke that's hot-sauce

Kun je een beetje pit wel hebben? Maak deze pittige saus dan voor bij de barbecue.

25 min. bereiden

pittig

6 ingrediënten

Aan de slag

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper in ca. 5 min. op middelhoog vuur glazig. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Zeef ondertussen het tomatensap. Voeg het tomatensap en de bbq-saus toe aan de pan, roer door en verhit tot tegen de kook aan. Laat 5 min. trekken en neem van het vuur. Pureer de saus met de staafmixer en haal, als je een echt gladde saus wilt, door een zeef.

Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 1 week in de koelkast.

variatietipKies zelf je soort peper op basis van pittigheid: gewone rode (redelijk pittig), jalapeño (medium pittig), madame Jeanette of geribbelde Scotch bonnet (beide flink pittig).

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Holy smoke that's hot-sauce

Kun je een beetje pit wel hebben? Maak deze pittige saus dan voor bij de barbecue.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig