Holy smoke that's hot-sauce
Kun je een beetje pit wel hebben? Maak deze pittige saus dan voor bij de barbecue.
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper in ca. 5 min. op middelhoog vuur glazig. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Zeef ondertussen het tomatensap. Voeg het tomatensap en de bbq-saus toe aan de pan, roer door en verhit tot tegen de kook aan. Laat 5 min. trekken en neem van het vuur. Pureer de saus met de staafmixer en haal, als je een echt gladde saus wilt, door een zeef.
Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 1 week in de koelkast.
Holy smoke that's hot-sauce
Kun je een beetje pit wel hebben? Maak deze pittige saus dan voor bij de barbecue.
bijgerecht
null porties
90 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en rode peper in ca. 5 min. op middelhoog vuur glazig. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
Zeef ondertussen het tomatensap. Voeg het tomatensap en de bbq-saus toe aan de pan, roer door en verhit tot tegen de kook aan. Laat 5 min. trekken en neem van het vuur. Pureer de saus met de staafmixer en haal, als je een echt gladde saus wilt, door een zeef.
Laat de saus volledig afkoelen. Bewaar in een afgesloten fles tot 1 week in de koelkast.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
1 grote ui
2 tenen knoflook
2 rode pepers
2 el (olijf)olie
100 ml tomatensap
900 ml smokey's original bbq-saus
Dit heb je nodig
staafmixer